Известие

Collapse
No announcement yet.

166 -ца 185 коня или 159-ка?Коя вози по меко и комфортно?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А бе и със здрава глава, 166 си остава сърдит Сом...

Comment

Вярно, че разхода е доста зле, особено обърнат в лева/100км градско, поне според темата "Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159..." Докато на 166 20V е сравнително нормален разхода. Извънградско със 140-150 е не повече от 6л., градско - ако няма задръствания 7.5-8л., в час-пик 9л.

Да, и определено не е тъжен сом. Нещо се обърка колега.
      Last edited by Scrapera; d.m.y г., 01:44.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
        Вярно, че разхода е доста зле, особено обърнат в лева/100км градско, поне според темата "Какъв разход на гориво ви дават вашите АР 159..." Докато на 166 20V е сравнително нормален разхода. Извънградско със 140-150 е не повече от 6л., градско - ако няма задръствания 7.5-8л., в час-пик 9л.

Направо старата 166-ца си е сърдит сом.

---------- Post added at 07:19 ---------- Previous post was at 07:14 ----------

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
        Само за момент - а карал ли си 159 по същите тия пътища? При това уточнявам - да си карал 159, която не е твоя, сиреч не си набутал 15 или 20 бонки за едно безкрайно красиво и гъзарско, но капризно, шумно и тромаво дърво? Айде да започнем да назоваваме нещата с истинските им имена. Защото и аз да съм изсипал един кош пари за въпросната красавица, ще ви нося от девет дерета вода да ви убеждавам, че по-добра от нея няма ( и да убеждавам и себе си, че не съм се прекарал чак толкова)... И не ми приказвайте, че това са мнения на хора, дето не били изминали и един километър с тая кола. Вече е достатъчно разпространена (дори прекалено), за да може всеки желаещ да се убеди в качествата й. Повтарям - никой не оспорва невероятния й външен вид. Но само дотук... Съжалявам, ако мнението ми не се нрави на собствениците на 159.
        А ти колко пъти си карал 159 по Бг пътищата ???? От къде знаеш че е капризно-това може да гои твърди само един собственик ????? От къде знаеш,че е дърво-това може да го твърди само един собственик ??????

Аман от разбирачи,особено такива които са се качвали веднъж за 3 мин. на пасажерската седалка,и вече имат свръх мнение за дадената кола-тя била капризна,тромава и на всичкото отгоре била дърво.................................

Ела ако искаш да те повозя в мойта кола/не че я хваля/ и да кажеш после дали е тромава.................

---------- Post added at 07:20 ---------- Previous post was at 07:19 ----------

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение

Тук е модерно всички да твърдят нещо за дадена кола,без да са собственици на такава,чул недочул и айде да дрсикаме във форума.

---------- Post added at 07:22 ---------- Previous post was at 07:20 ----------

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
        Не искам нито а хейтвам, нито да казвам, каквото и а било необективно, НО...

До скоро мой приятел работеше в Ауто Италия. От него и от други източници, чувам, че много често дава дефекти (не по мотора), но по климатична система, ел. система и т.н. Не знам дали е вярно, споделям какво съм чул.
        Точно 159 за годините си,има най- малко проблеми с електрониката сравнено с други Алфи като са били на същите години.........................
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Е, нека овладеем раздразнението Да не го обръщаме в личностни нападки и да си приказваме за компетентност и разбирачество, най-малкото защото не се познаваме Повярвай ми, изобщо не е нужно да си собственик, за да усетиш "дървената" същност.Достатъчно е да си покарал автомобила по два-три вида настилка. Не разбрах и кога си ми засичал трите минути на пасажерската седалка, но явно емоциите се овладяват трудно. И още нещо: аз представям нещата както ги виждам, и както са ги видели и мои познати. Не оценявам един автомобил от гледната точка на специалиста, както правиш ти. Затова и оценките ми се разминават с твоите. Но масовият потребител не е специалист. И вярвам ще се съгласиш, че автомобил с извънземната външност на 159 рязко вдига летвата на очакванията и за останалите неща. А точно там лично аз съм разочарован и го казах. Само че излязох хейтър, компетент, разбирач ... а, и че убеждавам себе си в нещо хах
          ...
          155 1,6 TS 16V `96
          166 2,4 JTD `99
          147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Е, нека овладеем раздразнението Да не го обръщаме в личностни нападки и да си приказваме за компетентност и разбирачество, най-малкото защото не се познаваме Повярвай ми, изобщо не е нужно да си собственик, за да усетиш "дървената" същност.Достатъчно е да си покарал автомобила по два-три вида настилка. Не разбрах и кога си ми засичал трите минути на пасажерската седалка, но явно емоциите се овладяват трудно. И още нещо: аз представям нещата както ги виждам, и както са ги видели и мои познати. Не оценявам един автомобил от гледната точка на специалиста, както правиш ти. Затова и оценките ми се разминават с твоите. Но масовият потребител не е специалист. И вярвам ще се съгласиш, че автомобил с извънземната външност на 159 рязко вдига летвата на очакванията и за останалите неща. А точно там лично аз съм разочарован и го казах. Само че излязох хейтър, компетент, разбирач ... а, и че убеждавам себе си в нещо хах
            Щом ще сравняваш поведение по разни кратери вземи си хвърли 166-цата в кофата и си купи едно Рено Сценик да се люшкаш по кратерите. 166-цата е била същия картинг като нова само, че 14 годишното и окачване вече е взело-дало
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Стига с това окачване де, амортисьори и пружини се сменят...

Comment

Моето мнение е че от тук нататък не бих си купил нито едната,поради причината че карам 159 вече 5год.За 166,ако започнем да е наричаме със истинските и имена ще стане страшно,това е най недъгавия модел на алфа ромео за всички времена,дори сравнена със недообмисления леген ГТВ (както го наричат доста хора тук),мнението ми за ГТВ е коренно различно.
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                  Моето мнение е че от тук нататък не бих си купил нито едната,поради причината че карам 159 вече 5год.За 166,ако започнем да е наричаме със истинските и имена ще стане страшно,това е най недъгавия модел на алфа ромео за всички времена,дори сравнена със недообмисления леген ГТВ (както го наричат доста хора тук),мнението ми за ГТВ е коренно различно.
                  166 е много по-солиден модел от GTV, повярвай ми доста са ми минали през ръцете. А окачването е само 15 пъти по-здраво от на 156. Каква е тази мания всеки да си хвали неговото и да плюе наред?
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                    Имал съм ги трите модела, 156, 166 и ГТВ, и не е било за ден-два, а за над-две години всяка. Смело мога да заявя, че ГТВ-то е не само леген, ами е най-недъгавия модел след 156 естествено.

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                    Стига с това окачване де, амортисьори и пружини се сменят...
                    Хайде тоя дето е купил 4 чисто нови пружини и 4 чисто нови амортисьора на стария си Сом, да излезе една крачка напред...
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 10:03.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                      Ще се учудите на колко хора които не са фенове на Алфа въобще не им допада агресивната предница на 159. Всеки си има вкус.
                      Няма, човек който да не загледжда 159-ката. Чак ми писна да я пипат и да се снимат с нея, без да преувеличавам. И млади и стари.
                      Преди броени дни бях в шоурум на Опел, гледах една инсигния с един авер. Еми тя горката с ниво на оборудване Спорт, едно от най-високите, неможе да се сравни с 159-та. Дилъра гледа, гледа и не повярва колко е красив автомобила. Човека 1.92см 100кг ме помоли за кръгче. И определено остана очарован.

Екстериорно и интериорно 159 е един от най-красивите автомобили за годините си сравнено с вс. свои конкуренти от този клас.
                      Това е автомобил, който след 500-600км слизаш и няма грам умора. Адски удобни седалки. Стилен и изчистен дизайн на кокпита.
                      За поведение, нз какво го срявнявате с 166, еми няма нищо общо...в пъти по-сигурна и по стегната возия има, по адекватно поведение.

За 10к лв няма какво да се чуди човека..по-добре 166, отколкото някоя обрухана 9-ка.

- Качество на вложени материали в 159 са в пъти по-добри от тези на 159.
                      - По-адекватна возия
                      - По-добро управление
                      - 5 пъти по-сигурна от 166

Вчера карах един 'тъжен сом'. Дизел 140кс...ебаси спрелия автомобил...хич го няма...вози като лодка, ма не го сравнявайте с Мерц. Не ми хареса хич. Иначе е просторно, това е единствения +.

200 кс моторите си ги вадят...ма като махнеш тъпия дпф и изолираш Егр и си излизат конете. Среща се 2.4 200кс найстина, който на дино вадят 185кс...но това не е при всички ест.

Моля не сравнявайте двата модела, тъпо е. 166 е морално остарял автомобил, като една корса например, която е с концепция от 2007 а се продава през 2013...никакъв прогрес.

Един фен на бмв 330 хд 2006 г. се отказа от бмв като вариант като покара 159-ката...тука толкова глупости прочетох...
                      159 си има минуси като всеки автомобил, но определено е много повече от 166 и е смешно да ги сравнявате двата като такива. Не са от един клас, нито от същото поколение.
                      Интериорно, ектериорно, ако щеш и инженерно, динамичните показатели, показателите за сигурност, и удоволствието от управлението, от возията на дълъг път, удобните седалки на 159 превзхождат 166 в много.

Проблема идва от това, че един мн запазен 'тъжен сом', с вс есктри, най-високо ниво на оборудване, голям агрегат под капака, малко км ще коства под 10к лв. Докато за тези показатели при 159, ще трябва да се изръсите двойно. Това е истината.
                      Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:32.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Следващия модел на 159 вероятно ще е 159 и половина/cento cinquantanove e mezzo/ , докато за 166 има шанс за кръгло число нагоре
                        С други думи залагам на една прекрасна 169-ка, отколкото на недъгавите досега модели на Алфа Ромео /FIAT/. Дано сътрудничество им с мазерати даде перфектен резултат, а не фиатови камофлажи.
                        Дано не съм прекалил с иронията - приятен ден на всички.
                        Alfa 155 2.0TS 8V '93
                        sigpic
                        VW LADAVAGEN '81
                        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Да .. то 155-ците изобщо немат нищо общо с Фиат .. ама грам.

---------- Post added at 08:18 ---------- Previous post was at 08:15 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          Преди броени дни бях в шоурум на Опел, гледах една инсигния с един авер. Еми тя горката с ниво на оборудване Спорт, едно от най-високите, неможе да се сравни с 159-та.
                          Намери и поогледай някоя OPC и после пак ще сравняваме.
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

едва ли фиат имат двигател като на 155. лично на мен не ми се иска да си купя ламборгини с копчета за ел. стъклата от ауди 80 от миналия век.
                            Alfa 155 2.0TS 8V '93
                            sigpic
                            VW LADAVAGEN '81
                            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Е тия 16V TS и 1.9TD алфови ли са ? Да знам за 8 клапановия ТС - върха на айсберга е
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

Гледахме 2.0 дизел 160кс 4х4 Спорт, което е най-високо ниво на оборудване...е не ме грабва...
                                Опц стой красиво...ма не я прави самолет...нито променя вложените елементи като пластмаси...покарах я...не е за мен.
                                Гледахме и двата ОПЦ пакета. Определено мисля, че ако я спреш до една 59-ка Ти, опела се губи.
                                Новата инсигниа, която излиза скоро с електронната част от таблото и с навигацията ще оправи визията на сегашната, която е ала совалка с 100 бутона. Но тя ще е модел на 2014 и при нея мисля нещата ще са много напред.
                                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 11:50.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X